Dags för vårfötter?

16.04.2015 21:19

Dags för vår fötter?

Efter månader av försummade fötter är det dags att flytta upp dem på din prioriteringslistan för att vara redo att möta våren. Snart kan du kan vinka adjö till tjocka strumpor i tunga kängor och säga hej till sandaler och bara ben. Du behöver bara tre produkter för att få dina fötter redo, så här kommer de jag rekommenderar.


# 1 Peeling - Skrubb
Fötterna blir torrare på vintern på grund av brist på fukt i luften och det faktum att de inte kan slutföra sin vanliga avstötning av död/gammal hud, eftersom de ständigt är insvepta i tjocka strumpor och tofflor. Detta kan leda till att det ansamlas grov, död hud speciellt på hälarna. Gör det enkelt för dig själv och massera in en peeling kräm på fötterna i samband med varje bad eller dusch, det kommer att ta bort döda hudceller och effektivt mjukgöra tuffa områden.


# 2 Fotkräm
Huden på fötterna är notoriskt torra, för att det inte finns några fettkörtlar på fötterna vilket innebär att de behöver extra hjälp för att förbli mjuka och smidiga. Efter att ha peelat huden måste du återfukta/återfetta huden för att förbygga huden från att bli alltför torrt och skadad. På grund av tjockleken och seghet i huden på fötterna, är en näringsrik fuktgivande kräm det bästa alternativet. En tunn, lätt lotion (vilket kan vara bra för resten av kroppen) kommer inte att vara intensiv nog för att penetrera huden på fötterna, så ju tjockare konsistens desto bättre. Bäst är att använda en fotkräm på natten, eftersom produkten har en större chans att absorberas av huden utan att bli störd. Massera in en generös mängd kräm på dina rena fötter och sätt på bomullsstrumpor innan du går och lägger dig. Dessa kommer att försegla fotkrämen vilket gör att det fungerar som en intensiv mask, som gör huden mjuk när du sover.


# 3 Nagelolja
När du tar hand om huden så får du inte glömma dina naglar. Oavsett om du gillar att ha  färgglatt nagellack eller vill ha dem rena och naturliga, måste du ge dem lite uppmärksamhet om du vill gå i öppna skor som sandaler. Naglarna är torra och kan lätt bli spröda. Trimma och fila naglarna regelbundet så att de behåller sin form. Nagelolja ger näring till både nagel, nagelbädd och mjukgör nagelbanden.
Följ bara de här enkla råden och Du kommer att ha fräscha fötter på nolltid!


De här produkterna är mina favoriter!!